
Havregrød med banan og kakao
Opskrift til 1 portion
- 1 dl grov valsede havregryn
- 2 dl vand
- 1 dl mælk
- 1 moden banan (nu mere moden den er, jo sødere bliver grøden)
- 0.5-1 spsk kakaopulver
- 1 nip salt
- evt. lidt vaniljeessens eller sukker
skær bananen i skiver, kom alle ingredienserne i en gryde. Giv det et opkog og lad det simre under låg ved svag varme i 10 minutter, rør evt. rundt en gang i mellem.
Hvis grøden stadig er for tynd efter 10 minutter, kan man lade den stå lidt længere under låg.
Toppings
- 0,5 banan
- 1 spsk peanutbutter
- Kakaonips
Skær bananen i skiver, top grøden med banan, peanutbutter og kakaonips.
Hvis man ikke er så meget til banan og peanutbutter, kan man toppe den med hvad man ellers godt kan lide, det kunne f. eks. være æblekompot og nødder som her, eller friske figner, dadelsirup og tahin som her.
