Havregrød med kardemomme

Opskrift til 2 portioner

 • 2 dl havregryn
 • 4 dl vand
 • 1 tsk kanel
 • 0,5 tsk kardemomme
 • 1 knsp vaniljepulver 
 • 1 nip salt 

Kom alle ingredienserne til havregrøden i en gryde, giv det et opkog og lad simre under låg i omkring 10 min. ved svag varme. Anret og top med æblekompot og grofthakkede krydrede nødder.

Ristede, krydrede nødder

 • 1 tsk kanel
 • 0,5 tsk kardemomme
 • 1 knsp vaniljepulver
 • 1 nip salt 
 • 30 gr hasselnød
 • 30 gr mandler
 • 30 gr græskarkerner
 • 2 spsk flydende honning 

Bland honningen sammen med krydderierne, og derefter sammen med nødderne, så det er godt fordelt. Kom nødderne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 175 gr. i 20 min. Lad dem køle helt af inden de hakkes groft og bruges som topping. 

Æblekompot

 • 3 æbler 
 • 3 spsk honning
 • 1/2 dl vand 
 • 1 knsp vaniljepulver 

Fjern kernehuset fra æblerne og evt. også skrællen. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem sammen med de andre ingredienser i en gryde og lade det koge ved lav varme i 10-15 min, eller til æblerne er så udkogte som man gerne vil have dem. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.