Grød med ris, behøver ikke være den klassiske risengrød man spiser til jul. Risgrød kan laves med de fleste slags ris, dog skal det koge noget længere hvis man bruger fx brune ris. Denne søde udgave af risgrød er asiatiske inspirreret og toppet med forskellige slags kokos og frugt. Det er en rigtig god og morgenmad, især hvis man koger grøden i forvejen.
Hvis man har en rest kogte ris, er det en god måde at få dem brugt. Man skal bare lige justere lidt i mængden af vand man tilsætter. Ligesom med klassisk risengrød, kan en rest risgrød også bruges til klatkager.
Risgrød til 2 personer
- 1,5 dl Rå ris (hvide eller brune)
- 1 l. vand
- 0,5 tsk salt
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i til risene er helt udkogte og det er blevet til en grødkonsistens. Kogetiden er ca. 1,5-2 timer med hvide ris og ca. 4 timer med bruneris. Selvom de brune ris tager noget længere tid at tilberede, bliver resultat nogenlunde det samme, den ene grød på billederne er jasminris og den anden brune ris.
Man kan også brugte kogte ris, så skal man bare bruge ligedele kogteris og vand.
Toppings
- 1 dl kokosmælk
- 2 tsk kokosmør (ligesom peanutbutter bare lavet af kokos)
- 2 tsk ristet kokos
- 3 tsk kokossukker
- 1 banan
- 1 kakifrugt (eller mango)
Skær frugten i tern og top grøden med de forskellige ingredienser, man kan nemt skifte flere af tingene ud alt efter hvad man har.
Det vil ikke give samme konsistent eller resultat hvis man bruger andre ris. Hvis man ikke har klisterris kan man lave http://miaemilie.dk/kokosris-med-mango/ eller http://miaemilie.dk/risgrod-med-kokos/