
Grød kan laves på rigtig mange forskellige typer af korn, men også ris. Her er en udgave lavet på sorte klister ris, hvis man ikke lige har det, kan man også bruge normale hvide eller brune ris til risgrød med kokos eller kokosris med mango.
Man kunne også toppe denne grød med andet frugt i stedet for den grillede ananas, det kunne for eksempel være frisk mango eller banan.
Black sticky rice med kokos og ananas
- 400 gr sorte klisterris
- 1,2 l vand
- 1 dl kokosmælk
- 1 spsk honning
- 1/2 ananas
- En håndfuld cashewnødder
Læg risene i blød i mindst 10 timer. Kom ris, vand og salt i en gryde, giv det et opkog og lad det simre ved svag varme under låg i omkring 2 timer, risene skal være kogt godt ud men stadig have en smule bid.
Skær ananasen i stave og gril den på en grill eller grilpande ved mellem varme i et par minutter på hver side. Når den er færdig skæres den i passende stykker. Varm kokosmælken sammen med honningen, til det er opløst. Anret risgrøden med den søde lune kokosmælk, grillet ananas og lidt grofthakkede cashewnødder.
