Kokosris med mango kan spises som en mættende dessert eller en sød morgenmad. Det er en lidt nemmere udgave af den thailandske dessert mango, sticky rice med kokossauce. Jeg har brugt jasminris i stedet for sticky rice, og blandet risene med kokos. Det giver selvfølgelig en helt anden konsistens og smag, men begge dele rigtig lækkert.

Kokosris med mango

Opskrift til 3-4 personer

  • 200 gr jasminris 
  • 4 dl vand 
  • 0,5 tsk salt 
  • 2 dl kokosmælk 
  • 1 spsk honning
  • 2 mangoer
  • gule stegte mungbønner
  • lidt mynte til pynt

Skyl risene, kog dem med 4 dl vand og salt i 12 min under låg, lad dem derefter trække 8 min, fortsat under låg. Tilsæt kokosmælk og honning vend det hele rundt, lad det trække ca. 5 min. mere. Server med fint skåret mango og evt. mungbønner og mynte.

Share

One Reply to “Kokosris med mango”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.