Kagen er sammensat af nogle sprøde, tynde kager med sesam og pistacie, mellem lagene er der skum vendt med kokosvanilje creme og frisk granatæble. Kagerne er bedst at spise kort tid efter de er samlet, så bundene ikke bliver bløde.
Sprøde sesamkager med pistacie
ca. 20-30 småkager
- 2 æggehvider
- 3/4 dl sukker
- 2 spsk smeltet smør
- 3 spsk mel
- 1 dl fint hakkede pistacienødder
- 1/2 dl sesam
- 2 spsk sort sesam
Rør æggehvider og sukker sammen til sukkeret er opløst. Tilsæt smørret, derefter melet og til sidst røres nødder og sesam frø i, til en ensartet dej. Fordel dejen i et meget tyndt lag på en bageplade med bagepapir. kagerne skal bages over flere gange ved 175 grader i 7-10 min. Lige når pladen kommer ud af ovnen, kan man skære, udstikke eller forme kagerne inden de køler af.
Vaniljecreme med kokosmælk
- 2 dl kokosmælk (evt. den knap så fede del af en dåse)
- 2 æggeblommer
- 1 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 1/2 vaniljestang (eller et knsp vaniljepulver)
- 2 dl. fløde eller kokos”fløde” til flødeskum
Bland sukker, vanilje og majsstivelse i en gryde, tilføj æggeblommerne og til sidst kokosmælken, pisk indtil der ikke er nogen klumper. Cremen varmes til der kommer et par bobler, det er vigtigt man pisker kraftigt mens cremen tykner.
Lad cremen køle helt af. Pisk fløden til flødeskum og vend den med cremen, kom den i en sprøjtepose og gør klar til anretning.
Anretning
- Granatæble
- Pynt: mynteblade, sort sesam og pistacienødder
Anret kagerne ved at sprøjte cremen på de sprøde bunde, fordel granatæblekerner på hvert lag, pynt kagerne med hakkede pistacienødder, sort sesam og mynteblade.