Bao er en asiatisk form for brød, det er en slags boller som er blevet dampet i stedet for bagt i ovnen. Efter de er blevet dampede kan man fylde dem forskellige former for kød, grøntsager og dressinger. Her er de serveret med confiteret and som er krydret med en sauce af blandt andet ingefær og hoisin, derudover er de fyldt med let syltet gulerod og agurk, koriander og chilimayo.

Opskrift til 4 personer

Bao – boller

  • 150 gr kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 20 gr gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 400 gr mel
  • 1 spsk olie (fx kokosolie)

Lun kokosmælken en smule, til at det bliver lunkent, bland det med vandet, og opløs gær og sukker der i. Tilsæt salt og mel, og ælt til en blød og smidig dej. 

Lad dejen hæve en halv times tid ved stuetemperatur. Del dejen ud i små stykker, portionen passer ca. til 12-14 stk.

Forme de små stykker dej til kugler og rul dem ud til en tykkelse på 0,5-1 cm tykkelse. Pladser dem på små stykker bagepapir. Pensel den ene side af bollerne, og fold den anden side over. Lad den hæve ca. 20-30 minutter ved stuetemperatur, inden de dampes i omkring 8 min. Tag derefter bollerne op og fyld dem med de let syltede grøntsager, den confiterede and, koriander og chilimayo. 

Let syltede grøntsager

  • 2 store gulerødder
  • 0,5 agurk 
  • 1 dl eddike 
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk salt 

Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Varm eddike, sukker og salt i en gryde, tilføj grøntsagerne og lad det trække i den lune syltelage i mindst 30 min. Hvis ikke lagen dækker kan man vende rundt i grøntsagerne en gang i mellem. 

And med hoisin

  • 4 confiterede andelår
  • 1 spsk hoisin
  • 1 tsk mørk soya
  • 1 spsk soya 
  • 1 cm ingefær
  • 1 fed hvisløg
  • 0,5 dl saft/fedt fra anden 

Steg andelårene, så de bliver lune og det er nemt og trække kødet fra hinanden enten med hænderne eller med 2 gafler. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det med de andre ingredienser og vend det sammen med andekødet. 

Servering

  • De dampede bao-boller
  • Let syltede grøntsager
  • And i sauce
  • Koriander
  • Chilimayo eller chilisauce

Fyld de dampede boller og server.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.