Kyllinge Satay
Opskrift til ca. 20 kyllingespyd
- 800 gr kyllingebryst eller filet
- 2 spsk gul curry
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1 dl kokosmælk
Skær kyllingen i passende aflange stykker. Bland alle ingredienserne til marinaden, bland det med kødet og lad dem trække i mindst 1 timer gerne længere, man kan også lade dem marinere natten over. Sæt det marinerede kyllingekød på træspyd, (læg gerne træspydende i vand 1 times tid inden brug). Steg eller grill kyllingespydende et par minutter på hver side.
Peanutbutter sauce
- 4 spsk peanutbutter
- 1,5 tsk rød karrypasta
- 3 dl kokosmælk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
Start med at blande peanutbutter og karrypasta i en gryde, tilsæt derefter resten af ingredienserne og pisk det sammen til der ikke er flere klumper, varm sauce og til det er begyndt at boble. Lad sauce køle lidt af inden den serveres.
Spicy agurkesalat
- 1 dl eddike
- 0,5 dl sukker
- 0,5 dl vand
- 0,5 tsk salt
- 1 agurk
- 5 små (asiatiske skalotteløg)
- 2 friske røde chili (gerne bird eye/thai chili)
Skær agurken i små stykker, hak chilierne og skalotteløgene fint. Giv eddike, sukker, vand og salt et opkog og hæld lagen over agurkerne, chilien og løgene. Lad agurkesalaten trække mindst en halv times tid inden servering. Eller stil den på køl til den skal bruges, så kan den holde sig ligesom syltede agurker.
Asiatisk Salat med kål
- 1/3 hvidkål eller 1/2 spidskål
- 3 store tomater
- 3 spsk fiskesauce
- 2 spsk lime saft
- 1,5 spsk palmesukker (revet el. hakket)
- 0,5 dl ristede peanuts
- Koriander til pynt
Snit kålen fint. Skær tomater i tynde både. Bland dressingen, bestående af; fiskesauce, lime og palmesukker. Bland dressingen sammen med kålen og tomaterne, massér eller “mas” salaten med en morter eller evt. med hænderne, så kålen bliver blødere. Top salaten med hakkede, ristede peanuts og koriander.
Server med:
- Koriander
- Jasminris (eller sticky rice)