Chokolademuffins

Opskrift til 10 Cupcakes

  • 2 æg
  • 100 gr sukker
  • 80 gr mel
  • 20 gr kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk smeltet smør
  • 0,5 dl mælk
  • 1 nip salt
  • 30 gr chokolade (hakket)

Pisk æg og sukker luftigt. Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem og vend derefter alle ingredienserne sammen. Fordel dejen i muffinformene og bag dem i ovnen ved 190 grader i 8-10 minutter. Husk at lad muffinsene køle helt af inden de pyntes.

Saltkaramel

  • 200 gr sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 50 gr smør (stuetemperatur)
  • 1 tsk salt

Smelt sukkeret på en pande til den er karamelliseret, pas på den ikke bliver brændt. Tilsæt smørret lidt af gangen og derefter fløden, og til sidst salt. Lad den køle helt af, inden saltkaraelmassen bruges til moussen.

Saltkaramel mousse

  • 1-1,5 dl salt karamel
  • 1 dl smørcreme (gerne italiensk smørcreme, ellers 50 gr smør pisket luftigt med 100 gr. flormelis)
  • 2 dl piskefløde
  • (ekstra saltkaramel til pynt)

Pisk smørcreme og karamel sammen i 2 minutter ved høj hastighed. Tilsæt fløden og pisk indtil cremen er blevet luftig og fast, men husk at stoppe inden den bliver grynet og skiller.

Share

2 Replies to “Cupcakes med chokolade og saltkaramel”

  1. Hejsa
    De her cupcakes ser så lækre ud, jeg tror jeg vil prøve og bage dem til min familie her i efterårsferien!!
    Jeg bliver lidt forvirret når der under opskriften står “20 g kakao” og “1 tsk kakaopulver” lige efter hinanden. Er det ikke det samme haha?..

    Knus Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg