Bagels kan jo serveres med fyld til aftensmad fx hvidløgsmarineret kylling og tomathummus, eller dagene efter som frokost. De er også rigtig gode serveret til morgenmad med fx ost eller spejleæg, de kan jo fyldes med næsten hvad som helst.
Grove Bagels
Opskrift til 10-12 bagels
- 6 dl lunkent vand
- 100 gr havregryn
- 150 gr fuldkornshvedemel
- 25 gr gær
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 600-700 gr. hvedemel
- 1 æg til at pensle med
- Blandede korn og frø til topping
Kom havregryn, fuldkornsmel, sukker, salt og smuldret gær ned i vandet. Rør rundt og lad det stå og trække i 5-10 min.
Kom derefter 600 gr mel i og ælt dejen på en røremaskine i 3-5 min. Hvis dejen er for fugtig så kan man tilsætte lidt mere mel.
Lad nu dejen hæve lunt i 30-45 min.
Kom lidt mel på bordet og del dejen i 10-12 stykker. Form dejen til boller, og prik hul i midten af bollen og træk lidt hele vejen rundt så det bliver til en bagel form, dog med lidt større hul end man vil have det endelige resultat. Læg bagelsene på bagepapir
Lad nu de formede bagels hæve et lunt sted i 20-30 min.
Fyld en stor gryde eller høj pande med kogende vand. Klip bagepapiret i styker rundt om hver bagel og prik i et hul i midten. Læg nu 1-2 bagels med bagepapir i vandet af gangen, lad dem koge 2 min på hver side. Vend dem med en hulske og fjern bagepairet mens de ligger i vandet.
Læg de kogte bagels på bagepapir, pensel med sammenpisket æg og drys med frø og kerner. Bag bagelsene ved 225 grader i 15-20 min.
Skal man koge dem? Eller kan man skippe det step
Man kan godt undlade at koge dem, men så får de ikke den karakteristiske “seje” skorpe som bagels har.