Krydrede retter som denne indiske lammecurry er en rigtig god varm ret, særligt god på kolde dage, men kan sagtens spises hele året rundt. Lammekødet kan sagen skiftes ud med andre former for kød, fx okse eller kyllingekød, i så fald skal simretiden måske justeres alt efter hvad det er for noget kød man bruger.
Indisk lammecurry
Opskrift til 4 personer
- 1 spsk garam masala
- 1 knsp chiliflager
- 2 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 500 gr lammekød i tern (fx. kød fra en lammekølle)
- 1 dåse tomat
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk salt
- 0,5 l. lamme eller okse fond
- 6 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
Rist krydderierne på en tør pande til de begynder at dufte. Brun kødet lidt af gangen ved høj varme i 1 spsk olie. Hak løg og hvidløg og steg det i 1 spsk olie, efter et par minutter tilsættes krydderierne, kødet, tomat, fond, salt og kokosmælk.
Lad det simre i 20-40 minutter. Skær kartoflerne i tern og kom dem i gryde og lad den simre videre i ca. 30 minutter. Smag til med salt.
Server med ris og/eller fladbrød, fx hjemmelavede chapati
One Reply to “Indisk Lammecurry”