Chapati er en indisk type fladbrød, som puffer op når man laver dem, så brødet bliver delt i to og derfor endnu tyndere. Det er forholdsvis hurtigt at lave da der ingen gær skal i, og derfor skal de heller ikke hæve.

Her har jeg lavet dem med fuldkorn, men man kan sagent skifte grahamsmelet ud med almindelig hvedemel.

Fladbrødene er rigtig gode at servere til indiske gryderetter, fx dhal eller lammecurry

Chapati

Opskrift til 8 stk.

  • 130 gr hvedemel
  • 130 gr grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1,75 dl vand

Ælt alle ingredienserne sammen i 3-5 minutter. Del dejen i 8 små kugler. Rul dem helt flade. En pande, plade eller evt. en wok varmes til dem er meget, meget varm. Giv fladbrødene 5-10 sekunder på hver side, lige efter den er blevet vendt mases brødet lidt med hånden eller fingrene, så den begynder at puffe op. Til sidst varmes de på en rist, direkte over flammerne fra et gas plus, så at brødene får lidt mere farve.

Hjemmelavede chapati med fuldkorn
Share

2 Replies to “Chapati med fuldkorn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.