En dessertanretning med forskellige mere eller mindre mexicanske eller mexicansk inspirerede desserter. Du kan servere det som en samlet dessertanretning med alle 3 elementer, men man kan også sagtens nøjes med en eller to af tingene hvis det er det man har lyst til.
Desserten er rigtig god serveret med kaffe til, enten den normale af slagsen eller måske mexicansk kaffe til en mere festlig lejlighed.
Mexicansk inspireret chokoladekage
Ingredienser (1-2 springforme)
- 150 gr smør (evt. olie)
- 250 gr chokolade (70 %)
- 125 gr mel
- 1 spsk bagepulver
- 1,5 spsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 tsk vanilje
- 0,5 tsk tørret chili (juster efter ønsket styke)
- 7 æg
- 175 gr sukker
- 0,5 dl mælk
- 125 gr hakket chokolade (70%)
- Evt. lidt ekstra smeltet chokolade til pynt
Hak de 250 gr chokolade groft, og smelt det sammen med smøret. Bland den let afkølede chokolade og smør, med æggene og mælken. Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål, og rør det derefter sammen med de andre ingredienser på nær den hakkede chokolade, som først tilsættes når de andre ting er blandet sammen og der ikke er flere mel klumper.
Beklæd bunden af en (eller to) springform med bagepapir og smør siderne med smør. Bag kagen(erne) i ovnen ved 180 grader i 15-25 min.
Lad kagen køle helt inden den skæres ud i mindre stykker. Pynt evt. med smeltet chokolade ved servering.
Cocadas
Opskrift på 40 mexicanske kokosmakroner
- 1 dåse kondenseret mælk
- 300 gr kokosmel
- 1 æg
- 1 spsk mandel essens (kan udelades)
Bland alle ingredienserne og form 40 små cocadas, brug evt. en gaffel og lidt vand til at forme dem. Bag kagerne ved 180 grader i 10-15 min, hold øje med dem, og tag dem ud inden de bliver for mørke.
Vaniljeiskugler med kokos
- God vaniljeis
- Kokosmel
- Kokosflager
- Dulce de leche til servering (en dåse kondenceret mælk kogt 4 timer i vand, og afkølet)
Halvdelen af kokosmelen ristes på panden eller ovnen til det bliver gyldent. Lad kokosmelen køle af og bland dem med det med kokoflagerne og den ikke ristede kokosmel.
Form en kugle is og rul den i kokosblandingen, læg derefter iskuglen tilbage på frys, gerne i siliconehalvkugleforme så faconen holder. Ved servering tages iskuglerne op fra frys og toppes med dulce de leche (lun eller fortynd evt karamellen med lidt vand, så den er nemmere at fordele).