Opskrift til 6 personer

Ølbraiserede svinekæber

  • 4 løg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 5 fed hvidløg
  • 0,5 knold selleri
  • 2 rødbeder
  • 5 bl salvie
  • 3 kviste timian 
  • 1-2 tsk salt
  • 0,75 l. mørk øl
  • 12 svinekæber

Fjern senerne fra svinekæberne og brun dem i olien på en pande eller gryde, når de er brunede tages de af panden/gryden. Hak løg og hvidløg, og steg det et par minutter i smøren. Rens selleri og rødbeder og skær dem i tern. Kom nu alle ingredienserne i en gryde og lad det simre under låg i ca. 1,5 time. Tjek om svinekæberne er møre og smag til med salt.

Let syltede rødbeder

  • 2 store rødbeder
  • 1 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk salt

Skræl rødbederne og lav spiraler af dem med en spiralizer. Giv eddike, sukker og salt et opkog, hæld det over rødbede spiralerne, lad det trække mindst 1 time og vend det rundt en gang i mellem.

Karameliserede rødbedekugler

  • 3 store rødbede
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk honning
  • 2 kviste timian
  • Salt

Lav kugler med et parisiennejern. Steg dem med smør, honning og timian ved svag varme i 10 min. Krydder med salt

Rødbedechips

  • 2 små rødbeder
  • ca 1 l. Olie til fritering

Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. Fritér dem lidt af gangen i ca. 170 grader varm olie, til de er sprøde, lad dem dryppe af.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg