
Opskrift til 6 personer
Ølbraiserede svinekæber
- 4 løg
- 1 spsk olie
- 1 spsk smør
- 5 fed hvidløg
- 0,5 knold selleri
- 2 rødbeder
- 5 bl salvie
- 3 kviste timian
- 1-2 tsk salt
- 0,75 l. mørk øl
- 12 svinekæber
Fjern senerne fra svinekæberne og brun dem i olien på en pande eller gryde, når de er brunede tages de af panden/gryden. Hak løg og hvidløg, og steg det et par minutter i smøren. Rens selleri og rødbeder og skær dem i tern. Kom nu alle ingredienserne i en gryde og lad det simre under låg i ca. 1,5 time. Tjek om svinekæberne er møre og smag til med salt.
Let syltede rødbeder
- 2 store rødbeder
- 1 dl eddike
- 0,5 dl sukker
- 1 tsk salt
Skræl rødbederne og lav spiraler af dem med en spiralizer. Giv eddike, sukker og salt et opkog, hæld det over rødbede spiralerne, lad det trække mindst 1 time og vend det rundt en gang i mellem.
Karameliserede rødbedekugler
- 3 store rødbede
- 2 spsk smør
- 2 spsk honning
- 2 kviste timian
- Salt
Lav kugler med et parisiennejern. Steg dem med smør, honning og timian ved svag varme i 10 min. Krydder med salt
Rødbedechips
- 2 små rødbeder
- ca 1 l. Olie til fritering
Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. Fritér dem lidt af gangen i ca. 170 grader varm olie, til de er sprøde, lad dem dryppe af.
