Æbleskiver 

Opskrift til ca. 25 æbleskiver

  • 5 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 4 æg 
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • Skal fra en citron 
  • Smør til stegning 
  • 350 gr mel 

Bland mel, bagepulver, kardemomme, natron, vanilje og salt i en skål.  

Del æggene i hvider og blommer, pisk æggehviderne luftige med sukkeren. 

Tilsæt kærnemælk, æggeblommer og citronskal til de tørre ingredienser, pisk ingredienserne sammen. Derefter tilsættes æggehviderne som forsigtigt vendes i dejen.

Kom noget af dejen i en sprøjtepose.

Varm æbleskivepanden op, tilsæt lidt smør på panden, fyld hullerne næsten op med dej. Når dejen er har fået lidt stegeskorpe, vendes de en halv omgang. Brug for eksempel en kødnål til at vende dem. Når de har sat sig en smule mere, vendes de en halv omgang mere på den anden led, så der kun er lidt plads til at fylde lidt mere dej i æbleskiverne. Brug sprøjteposen med dej til at fylde æbleskiverne med en smule mere dej. Når de er blevet fyldt med dej, vendes de det sidste stykke og de steges videre et par minutter så de bliver gennembagte. De skal selvfølgelig fyldes med nok dej til “fylde” hele æbleskiven, men kom heller ikke for meget dej i så de blive for kompakte i midten af æbleskiven.

Server æbleskiverne på klassisk vis med syltetøj og flormelis. 

Hvis man gerne vil give de traditionelle æbleskiver et tvist, kan man for eksempel fylde dem med chokolade, nougaT, revet marcipan eller æbletern.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg