Kiksebund med lakrids

  • 1 pk digestive kiks (eller andre kiks)
  • 50 gr smeltet smør
  • 2-3 spsk lakrids sirup (eller evt. 1 tsk lakridspulver)

Knus kiksene og bland alle ingredienserne sammen. Fordel massen i bunden af en springform med bagepapir og mas kikseblandingen sammen.

Ostecreme

  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 400 gr flødeost
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æggehvider
  • 3 bl husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland den med sukkeret. Smelt husblas sammen med sukker, vanilje og 0,5 dl fløde. Pisk resten af fløden til let flødeskum, og vend fløden sammen med husblassen (når den er kølet lidt af). Pisk flødeosten så den bliver blød og lind, tilføj flødeskum og husblasblandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til sidst. Hæld ostecremen over bunden og lad kagen stå på køl mindst 2 timer inden gelen kommer på.

Rabarber gele 

  • 300 gr rabarber
  • 50 gr sukker
  • 5 bl. husblas
  • 2 dl vand

Skær rabarberen i grove stykker. Kog vand, sukker og rabarber i en gryde i mindst 30 min. gerne længere. Sigt saften. lad husblassen stå i blød i koldt vand i mindst 10 min. Opløs husblassen i den varme rabarber saft, lad saften køle lidt af før den fordeles ovenpå den kolde ostecreme.

Pynt

  • Marengs (2 æggehvider pisket med 100 gr. sukker)
  • spiselige blomster (fx grønkålsblomster og purløgsblomster)
  • Ananassalvie
  • Marinerede rabarber (rabarber i tynde strimler marineret i 2 dl. vand til 100 gr sukker.)

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.