
opskrift til 14 stk.
Rugbrødssnack med chokolade
- 60 gr surdej (kan udelades)
- 200 gr rugmel
- 60 gr rugkerner
- 60 gr knækkede hvederkerner
- 80 gr solsikkerkerner
- 60 gr hørfrø
- 10 gr maltmel
- 3,5 dl vand
- 15-20 gr gær
- 10 gr salt
- 150 gr chokolade 50-60 %
- 200 gr mandler (jeg brugte smuttede mandler)
Opløs gær og surdej i en skål, tilsæt kerner, frø, salt og mel. Rør i ca. 10 min ved lav hastighed, til at melen og kernerne her opsorberet en del af væsken. Tilsæt derefter chokoladen og rør godt rundt. Hak mandlerne relativt fint. Del dejen i små portioner med to skeer, vend dem i de hakkede mandler og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
Lad dem hæve et lunt sted i et par timer.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.

Uh de ser lækre ud! Ligner yndlings fra lagkagehuset ❤️ ved du om de kan fryses?
Mange tak, og ja det kan de sagtens
Hej Mia jeg så lige en video af din choko rugbrød. Jeg har ikke surdej kan man tilføre noget andet i dejen vh Lone
Man kan sagtens udelade surdejen uden at erstatte det med noget:)
Hvor mange dag kan de ca holde sig, efter bagning? Hvis man nu ikke fryser dem ned? 🙂
hmm det ved jeg faktisk ikke præcis, vil sige et par dage ved stuetemperatur eller omkring 4-5 dage på køl. Men det er naturligvis aller bedst friskbagte