Fastelavnsboller med æble og nødder

Dej

  • 50 gr smør
  • 3 dl lunkent vand
  • 60 gr sukker
  • 25 gr gær
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 lille tsk salt
  • 600-650 gr mel
  • 1 æg

Fyld

  • 50 gr hasselnødder
  • 50 gr mandler
  • 50 gr valnødder
  • 20 gr sesam
  • 50 gr smør
  • 50 gr honning
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 æbler 

Smelt smøren, og bland det med vandet, gæren og sukkeren, rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, mel, kardemomme og æg, ælt dejen godt sammen, til den har en tilpas blød konsistens, den skal være relativt klistret, dog stadig så den er til at forme og ælte. 

Lad dejen hæve ca. 30 min. Inden den formes. 

Hak nødderne groft. Smelt smør og honning i mikrobølgeovnen eller i en gryde og bland det sammen med nødder, sesam, kanel og kardemomme.  Skær æblerne i små stykker. Form dejen til små boller. I midten af hver dejklump trykkes en smule æbler ned, så dejen “flader” ud og det bliver plads til nødderne. Pisk æggeblomme og mælk sammen til at pensel bollerne. Fordel nøddeblandingen i midten af bollerne, ovenpå æblestykkerne. Lad den efterhæve i ca. 1 times tid, et lunt sted. Eller til de er hævet til omkring dobbelt størrelse. Bag bollerne ved 210 grader i 12 min.

Glasur

  • 120 gr flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 2-3 spsk vand

Rør alle ingredienserne sammen, hvis glasuren er lidt for tyk kan man tilsætte lidt tre vand. Når bollerne er kølet af kan de pyntes med glasuren.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.