Nudler med peanutsauce
Opskrift til 1 (stor) portion.
- 3 spsk peanutbutter (gerne crunchy)
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk soya
- 4 spsk vand
- 1 tsk limesaft
- 1 knsp sukker
- 100 gr tørrede nudler
- 1 rød (snack) peber
- 2 forårsløgs
- 100 gr edamamebønner
- Koriander
- Chiliflager
Hak forårsløg i tynde skiver og den røde peber i tynde strimler. Mos hvidløgsfedet i en hvisløgspresser eller hak det meget fint. Bland hvidløg med peanutbutter, soya, sukker og limesaft, tilsæt derefter vandet lidt af gangen til blandingen har en passende, cremet konsistent. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Tilsæt grøntsagerne sammen med de varme friskkogte nudler til peanutdressingen. Vend det hele rundt til dressingen er godt fordelt på både nudler og grøntsager. Server med koriander og chiliflager.
Retten kan også laves i en kold udgave, ved at lade nudlerne køle af inden de tilsættes.