Rabarbergrød er en nem og lækker sommerdessert, du kan servere den som her med hjemmelavet is, man hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du sagtens servere den med fx. en god vaniljeis eller flødeskum.
Rabarbergrød
- 500 gr rabarber
- 150 gr sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 4 dl vand
Rens og skær rabarber i mindre stykker, kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre under låg i mindst 20 min. eller til rabarberen er helt udkogt. Rør i grøden med et piskeris og pisk til der ikke er flere rabarberstykker. Smag evt. til med mere sukker hvis du vil have den lidt sødere. Lad grøden køle helt af inden den skal serveres.
Is med flødeost
- 200 gr flødeost
- 2 dl fløde
- 3 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 2 spsk citronsaft
Pynt
- Frisk mynte
- Friske brombær
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Pisk flødeosten sammen med fløden, pisk til blandingen bliver cremet og lidt luftig. Tilsæt citronsaft og vanilje, rør lidt mere og rør isen i en ismaskine, når isen har “sat” sig i ismaskinen, kommes den i fryseren indtil servering.
Anret den kolde rabarbersuppe med en kugle is på toppen, pynt fx med lidt frisk mynte og halve brombær eller andre bær.