Opskrift til 50-60 små stykker chokoladekage.

  • 500 gr mørk chokolade
  • 500 gr smør
  • 350 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 15 æg
  • 1,5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver

Smelt smør og chokolade i en gryde, tilsæt sukker og æg (chokoladen må ikke være for varm). Rør mel og bagepulver sammen og tilsæt det, til chokolade blandingen. Kom dejen i en bradepande med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Pynt

  • Friske brombær
  • Fløde til flødeskum (man kan også lave marengs i stedet)
  • Hakkede pistacienødder

Når kagen er kølet helt af, kan den skæres i små firkanter og pyntes med flødeskum, hakkede pistacienødder og halve brombær.

Man kan lave en halv portion som fx. kan bages i en stor springform med bagepapir, en mindre kage skal også have lidt kortere tid i ovnen afhængig af springformens diameter.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.