Pandekager som disse er en rigtig god hverdagsmorgenmad. Det smager rigtig godt og er ret hurtigt at lave. Man kan lave dejen i forvejen (gerne til at par dage frem),og opbevare den på køl. Så er det bare at stege pandekagerne om morgenen, så de er frisklavede. Dejen kan godt komme til at se lidt mørkere ud på grund af bananerne, men det gør ikke så meget når de nu bliver stegt.

Morgenmadspandekager

Opskrift til ca. 3 personer

  • 3 modne bananer
  • 4 æg
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl grov mel eller gryn (jeg brugte en blanding af boghvede, rugmel og fuldkornshvede)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nip salt
  • 0,5 dl. vand
  • 1-2 spsk olie

Kom banan og æg i en blender eller minihakker, når det er blendet tilføjes de andre ingredienser. Blend til en passende konsisten og tilføj evt. lidt ekstra vand, hvis konsistensen er for tyk.

Lad gerne dejen hvile en smule inden stegning, men det behøves ikke. Steg pandekagerne i olien på en middelvarm pande, til at de bliver let brune på begge sider.

Server fx som her med rabarberkompot, græsk yoghurt og honning.

Rabarberkompot med honning

  • 300 gr rabarber
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk vand
  • evt. 0,5 tsk vaniljepaste eller pulver

Rens og skær rabarber i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde, lad rabarberne koge under låg i 10-15 min. til rabarberne er kogt ud. Man kan også koge dem lidt kortere tid, hvis man gerne vil have lidt mere struktur i kompotten.

Ud over som topping på pandekagern, er rabarberkompotten også god at bruge som topping på yoghurt eller grød, eller serveret sammen med brød og ost..

Share

3 Replies to “Morgenmadspandekager med rabarberkompot”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg