
Fiskefrikadeller i thailandsk stil, med karrypasta, kaffirlimeblade og grønne bønner, serveret med thai agurkesalat, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.
Thai fiskefrikadeller
- 600 gr hvid fisk (jeg brugte kulmule, men fx torsk kan også bruges)
- 4 kaffirlimeblade
- 3 spsk fiskesauce
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 2 æg
- 200 gr grønne bønner
- 1,5 spsk karrypasta
- Nautral olie til stegning
Hak kaffirlimebladene meget fint. Kom alle ingredienser på når bønner i en fodprocessor og kør den til fisken er groft hakket. Hvis ikke man har en foodprocessor kan man hakke fisken i hånden, i små stykker og blande det med de andre ingredienser bag efter. Hak bønnerne i tynde skiver/ringe og tilsæt dem til fiskefarsen og kør eller rør den en smule mere. Lad farsen hvile en smule.
Dyp dine hænder i vand og form fiskefrikadellerne, steg dem på en varm pande med rigeligt olie, i et par minutter på hver side ved middel-høj varme.
Thai agurkesalat
- 3 spsk sukker
- 1 dl eddike
- 0,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 rød chili
- 1 rødløg eller skarlotteløg
- 1 agurk
Snit chilien og løget fint, skær agurken i tynde men lidt større stykker. Giv eddike, sukker, vand og salt et opkog og hæld det over de snittede grøntsager. Lad det trække i mindst 30 minutter, men gerne længere.
Server agurkesalaten til fiskefrikadellerne, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.
