Fiskefrikadeller i thailandsk stil, med karrypasta, kaffirlimeblade og grønne bønner, serveret med thai agurkesalat, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.

Thai fiskefrikadeller

  • 600 gr hvid fisk (jeg brugte kulmule, men fx torsk kan også bruges) 
  • 4 kaffirlimeblade
  • 3 spsk fiskesauce
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 æg
  • 200 gr grønne bønner
  • 1,5 spsk karrypasta
  • Nautral olie til stegning 

Hak kaffirlimebladene meget fint. Kom alle ingredienser på når bønner i en fodprocessor og kør den til fisken er groft hakket. Hvis ikke man har en foodprocessor kan man hakke fisken i hånden, i små stykker og blande det med de andre ingredienser bag efter. Hak bønnerne i tynde skiver/ringe og tilsæt dem til fiskefarsen og kør eller rør den en smule mere. Lad farsen hvile en smule. 

Dyp dine hænder i vand og form fiskefrikadellerne, steg dem på en varm pande med rigeligt olie, i et par minutter på hver side ved middel-høj varme. 

Thai agurkesalat

  • 3 spsk sukker
  • 1 dl eddike
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 rød chili
  • 1 rødløg eller skarlotteløg
  • 1 agurk 

Snit chilien og løget fint, skær agurken i tynde men lidt større stykker. Giv eddike, sukker, vand og salt et opkog og hæld det over de snittede grøntsager. Lad det trække i mindst 30 minutter, men gerne længere.

Server agurkesalaten til fiskefrikadellerne, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.