Fiskefrikadeller i thailandsk stil, med karrypasta, kaffirlimeblade og grønne bønner, serveret med thai agurkesalat, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.

Thai fiskefrikadeller

  • 600 gr hvid fisk (jeg brugte kulmule, men fx torsk kan også bruges) 
  • 4 kaffirlimeblade
  • 3 spsk fiskesauce
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 æg
  • 200 gr grønne bønner
  • 1,5 spsk karrypasta
  • Nautral olie til stegning 

Hak kaffirlimebladene meget fint. Kom alle ingredienser på når bønner i en fodprocessor og kør den til fisken er groft hakket. Hvis ikke man har en foodprocessor kan man hakke fisken i hånden, i små stykker og blande det med de andre ingredienser bag efter. Hak bønnerne i tynde skiver/ringe og tilsæt dem til fiskefarsen og kør eller rør den en smule mere. Lad farsen hvile en smule. 

Dyp dine hænder i vand og form fiskefrikadellerne, steg dem på en varm pande med rigeligt olie, i et par minutter på hver side ved middel-høj varme. 

Thai agurkesalat

  • 3 spsk sukker
  • 1 dl eddike
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 rød chili
  • 1 rødløg eller skarlotteløg
  • 1 agurk 

Snit chilien og løget fint, skær agurken i tynde men lidt større stykker. Giv eddike, sukker, vand og salt et opkog og hæld det over de snittede grøntsager. Lad det trække i mindst 30 minutter, men gerne længere.

Server agurkesalaten til fiskefrikadellerne, kogte ris og evt. thailandsk papaya salat.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg