Små flade brød med fyld i stil med foccacia brød toppes med alverdens forskellige ting. Denne udgave med kartofler og za’atar fungere nok bedst som tilbehør til et måltid eller frokost brød, men af samme dej kan man for eksempel lave mere måltidsagtige brød med aubergine, halloumi og tahindressing.

Brød med kartoffel og za’atar

Opskrift til 8 brød

  • 5 dl lunkent vand 
  • 15-20 gr gær
  • 1,5 tsk salt
  • 8 dl mel (jeg brugte 2 dl fuldkornsmel og 6 dl hvedemel)
  • 400 gr kartofler (rå eller kogte)
  • 1 dl za’atar
  • 1 dl olivenolie
  • 3 spsk sesamfrø

Bland først vand sammen med gær og salt. Tilsæt melen og ælt i 10-12 minutter . Lad dejen hæve i 1 times tid ved stuetemperatur. Vend dejen ud lidt mel og del den i 8 stykker. Hvert stykke trækkes ud til en tykkelse på ca. 1 cm.

Bland olie og za’atar godt. Skær kartoflerne i tynde skiver, enten med en kniv eller på mandolinjern, hvis man bruger rå kartofler. Fordel kartoffelskiver og za’atar olieblandinden oven på dejstykkerne, jeg fordeltebåde za’atar blandingen under og over kartoflerne. Drys sesamfrø på toppen.

Lad dem evt. hæve 1/2 times tid og bag dem i ovnen ved 275 gr på en bagesten i omkring 10 min.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg