Brød kan laves i masser af forskellige former og toppes med alverdens forskellige ting. Her har jeg lavet et fladbrød med mellemøstlig inspireret topping. Man kan servere brødet til aftensmad i sig selv eller måske som tilbehør til en salat. Brødet kan også sagtens gemmes til dagen efter til frokost, hvis man lige undlader dressingen og opbevarer den ved siden af.

Opskrift til 4-5 aflange fladbrød

  • 5 dl lunkent vand 
  • 15-20 gr gær
  • 1,5 tsk salt
  • 8 dl mel (jeg brugte 2 dl fuldkornsmel og 6 dl hvedemel)
  • 2 auberginer
  • 1/2-1 granatæble
  • 1 lille bundt persille
  • Olivenolie

Bland først vand sammen med gær og salt. Tilsæt melen og ælt først i 5 min, lad den hvile i 5 min og ælt derefter igen i 5 min. Start med den flade dejkrog, når dejen samler sig skiftet der til den normale dejkrog. Lad dejen hæve i 1 times tid ved stuetemperatur. Vend dejen ud i lidt mel på bordet, og del den i 4-5 stykker. Hvert stykke trækkes ud i den ønskede form og tykkelse, de skal ikke være for tykke, da det stadig vil hæve ret meget, når det kommer ind i ovnen.

Skær auberginerne og halloumien i tynde skiver. Pensel både auberginen og osten med olie, og steg dem ved høj varmen på enten en grill eller grillpande, i et par minutter på hver side. Hak evt. persillen groft og befri granatæblerkerne, fra granatæblet.

Fordel den grillede aubergine på dejen, og bag fladbrødet ved 275 gr på bagesten i ca 10 min.

Tahindressing

  • 3 spsk tahin
  • 1 dl neutral yoghurt 
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft fra 1/2 citron
  • Salt

Hak hvidløget fint eller brug en hvidløgspresser. Bland yoghurten sammen med tahin lidt af gangen, tilsæt resten af ingredienserne og smag til med salt.

Når brødet er bagt toppes de med den grillede halloumi, persille, granatæble og tahindressing.

Share

One Reply to “Fladbrød med aubergine, halloumi og tahindressing”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg