Bagt havregrød med krydderier og æble

 • 1 moden banan
 • 3 dl havregryn
 • 3 dl vand
 • 2 dl mælk
 • 1 nip salt
 • 0,5 tsk kaneæ
 • 1 knsp kanel
 • 1 knsp vaniljepulver
 • 2 spsk havregryn
 • 1 stort eller 2 små æbler 
 • 1 æg 

Mos bananen med en gaffel. Bland alle ingredienser på nær æble og æg i en gryde, giv det et opkog og lad det simre under låg i 10 minutter. 

Lad grøden afkøle lidt af. Skær æblerne i små stykker, vend det rundt i grøden og tilsæt derefter ægget som også røres godt rundt i grøden. Hæld grøden op i et ildfast fad evt. beklædt med bagepapir. 

Granola topping

 • 2 spsk græskarkerner
 • 2 spsk mandler
 • 2 spsk hasselnødder
 • 2 spsk havregryn
 • 1 spsk sesam
 • 1 spsk olie eller smør (jeg brugte mandelolie)
 • 2 spks flydende honning
 • 1 knsp kardemomme 
 • 1 knsp kanel

Lun olie/smør og honning i microbølgeovnen i 20 sekunder så det bliver en smule mere flydende. Tilsæt retsen af ingredienserne og fordel det ovenpå grøden, bag grøden med granola topping i 25 minutter ved 190 grader. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.