De mexicansk inspirerede burgere er fyldt med tomatsalsa, guacamole og en krydret bønnebøf af sorte bønner, majs og ost. Til burgerne har jeg brugt disse luftige burgerboller.

Opskriften passer til 6 burgere.

Mexi bønnebøffer

  • 500 gr sorte bønner
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 1,5 tsk salt 
  • 0,5 tsk chili 
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret oregano 
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 2 æg
  • 0,5 dl majsmel
  • 150 gr majs
  • 200 gr revet ost (fx. cheddar)
  • lidt olie til stegning

Mos bønnerne groft og bland alle ingredienserne sammen, lad massen stå og trække i ca. 20 minutter. Form 6 bøffer og steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme i 5 minutter på hver side.

Guacamole

  • 3 avokadoer
  • saft fra 2 limefrugt
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld friske koriander

Mos avokadoerne med en gaffel, pres hvidløget og hak de friske koriander. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt.

Tomatsalsa

  • 250 gr Cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 Rødløg
  • 0,5 bundt friske koriander
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 spsk Limesaft 

Skær cherrytomaterne i små stykker, hak hvidløg, koriander og rødløg fint. Bland alle ingredienserne.

Fyld burgerbollerne med de stegte bønnebøffer, guacamole og tomatsalsa.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.