Gazpacho er en rigtig nem og hurtig aftensmad til de varme sommermåneder. Retten tager ikke mange minutter at lave, hvis man har lavet croutonerne i forvejen. Hav gerne alle ingredienserne på køl, så suppen er helt koldt ved servering.

Gazpacho

Opskrift til 2 personer

 • 500 gr tomat (modne tomater, alternativt fra dåse)
 • 0,5 agurk
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 skive brød (lagt i blød i koldt vand i 5 min.)
 • 1 spsk citronsaft
 • 0,5 tsk salt 
 • 1 tsk honning
 • 0,5 tsk tabasco-sauce

Blend alle ingredienserne sammen og smag evt. til med salt og tabasco.

Rugbrødscroutoner

 • 4 skiver rugbrød
 • 2 spsk olivenolie 
 • 1 fed hvidløg
 • lidt salt

Hak eller pres hvidløget og bland det sammen med olien. Skær rugbrødet i små tern og vend dem godt rundt i olie og lidt salt på en bageplade med bagepapir. Bag croutonerne ved 180 grader i 20-25 minutter. og lad dem køle helt af inden servering.

Topping

 • 0,5 agurk
 • 2 store tomater
 • 1 rød peberfrugt 
 • Croutoner

Skær grøntsagerne i passende små stykker og server dem sammen med croutonerne på gazpachoen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.