
Gazpacho er en rigtig nem og hurtig aftensmad til de varme sommermåneder. Retten tager ikke mange minutter at lave, hvis man har lavet croutonerne i forvejen. Hav gerne alle ingredienserne på køl, så suppen er helt koldt ved servering.
Gazpacho
Opskrift til 2 personer
- 500 gr tomat (modne tomater, alternativt fra dåse)
- 0,5 agurk
- 1 rød peberfrugt
- 1 skive brød (lagt i blød i koldt vand i 5 min.)
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk honning
- 0,5 tsk tabasco-sauce
Blend alle ingredienserne sammen og smag evt. til med salt og tabasco.
Rugbrødscroutoner
- 4 skiver rugbrød
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- lidt salt
Hak eller pres hvidløget og bland det sammen med olien. Skær rugbrødet i små tern og vend dem godt rundt i olie og lidt salt på en bageplade med bagepapir. Bag croutonerne ved 180 grader i 20-25 minutter. og lad dem køle helt af inden servering.
Topping
- 0,5 agurk
- 2 store tomater
- 1 rød peberfrugt
- Croutoner
Skær grøntsagerne i passende små stykker og server dem sammen med croutonerne på gazpachoen.
