Gazpacho er en rigtig nem og hurtig aftensmad til de varme sommermåneder. Retten tager ikke mange minutter at lave, hvis man har lavet croutonerne i forvejen. Hav gerne alle ingredienserne på køl, så suppen er helt koldt ved servering.

Gazpacho

Opskrift til 2 personer

  • 500 gr tomat (modne tomater, alternativt fra dåse)
  • 0,5 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 skive brød (lagt i blød i koldt vand i 5 min.)
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 tsk honning
  • 0,5 tsk tabasco-sauce

Blend alle ingredienserne sammen og smag evt. til med salt og tabasco.

Rugbrødscroutoner

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk olivenolie 
  • 1 fed hvidløg
  • lidt salt

Hak eller pres hvidløget og bland det sammen med olien. Skær rugbrødet i små tern og vend dem godt rundt i olie og lidt salt på en bageplade med bagepapir. Bag croutonerne ved 180 grader i 20-25 minutter. og lad dem køle helt af inden servering.

Topping

  • 0,5 agurk
  • 2 store tomater
  • 1 rød peberfrugt 
  • Croutoner

Skær grøntsagerne i passende små stykker og server dem sammen med croutonerne på gazpachoen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg