Vi havde 24 timer i Dubai som et stop på vej til Thailand. Vi ankom sent om aftenen tjekkede ind på vores hotel og fik en god nats søvn. Om morgenen stod vi ikke alt for sent op, tjekkede ud og fik vores tasker opbevaret på hotellet, så kunne vi hente dem om aftenen. Vi havde altså hele dagen til se Dubai inden vi skulle flyve videre sent om aftenen.

Morgen

Til morgenmad spiste vi på Al Fanar Restaurant. Det er en rigtig fin restuarant som serverer god emiratisk mad, det er en kæde af restauranter, så der er flere af dem i byen. Vi fik en rigtig god morgenmad med masser af forskellige lokale retter. Mange af retterne bestod af forskellige typer af brød, flere af dem krydret med kardemomme, ligesom den arabiske kaffe vi også fik. Det endte også med at blive en rigtig stor morgenmad som nok gik mere ud for brunch.

The Souq

Formiddag

Efter vi havde spist morgenmad tog vi til The Souq, hvor der var et krydderimarked og hvor der også også bliver solgt masser af nødder og tørret frugt. Det var rigtig fint at besøge den gamle bydel, dog var markedet meget turistet. Ud over et krydderimarked er der også en gade hvor der bliver solgt guldting og kopivarer. Efter vi havde set the souq og gået en tur i området, tog vi en lille båd over på den anden side af Dubai creek. Det var rigtig nemt at købe billetter og bådene sejlede meget ofte, lige over på den anden side, eller længere ned af Dubai creek.

Frokost

Vi gik lidt rundt ovre på den anden side, som viste sig at have en hel masse små meget autentiske gader med gamle og lokale butikker. Vi kom også til et lille område som mindede lidt om et little india. Eftersom vi havde fået en ret stor morgenmad var vi ikke særligt sultne til frokost.  Vi spiste en lille frokost på en lille indisk restaurant. Vi fik noget brød med spinat som blev servert med lidt krydret forskellige tilbehør.

Dubai Mall

Eftermiddag

Om eftermiddagen tog vi til Dubai Mall, som Dubai jo også er meget kendt for. Det er det næststørte shopping mall i Verden, og har alverdens ting. Udover utroligt mange butikker og restauranter er der også en skøjtebane og et kæmpe akvarium inde i shoppingmall’en. En anden grund til at besøge Dubai Mall er man kan de Burj Khalifa og dets vand show. Hvis man venter til det bliver, eller er ved at blive, mørkt kan man også se lysshowet.

Aftensmad

Om aftenen spiste vi på Al Marhabani Restaurant, en restaurant som serverer rigtig god og autentisk arabisk mad. Vi fik mandi, som består af ris og kød med krydderier, vi fik både kylling og lam. Derudover fik vi serveret lidt frisk grønt, et par kolde tomatsupper/-sauce og en fattoush salat. Maden var rigtig lækker og blev serveret i fine omgivelser. Vi sad i et family room, på en stor madras, hvor man tager skoene af inden man går ind. Det var en rigtig fin og anderledes måde at spise på restaurant på. Tror også at restauranten havde et rum med “normale” borde med stole.

Aften

Om aftenen efter vi havde spist, tog vi tilbage på hotellet for at hente vores bagage som vi havde fået opbevaret. Vi nåede også lige at få en aftendukkert i poolen med udsigt over byen. Deretfer tog vi til lufthavnen og fløj videre til Thailand. Alt i alt havde vi en super god dag i Dubai. VI følte at vi nåede at se og opleve rigtig meget af byen.

Share

2 Replies to “En dag i Dubai”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.