
Den klassiske jordbærtærte i en lidt moderne fortolkning som snitter. Kagen består af en marcipanbund med kardemomme, chokolade ganache, vaniljecreme med citron og friske jordbær med gele.
Denne kage er laver i en firkantet form på ca. 20 x 20 cm. men den vil sagtens kunne lavet i en rund form i stedet. Der er kage til omkring 8 stykker.
Mazarinbund med kardemomme
- 200 gr marcipan
- 150 gr smør
- 1,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 2 æg
- 50 gr mel
- 80 gr sukker
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen og tilsæt den. Tilsæt derefter et æg ad gangen mens der piskes. Vend mel, vanilje og kardemomme i blandingen og fordel dejen i en form med bagepapir og bag den ved 180 grader i 20 min.
Chokoladeganache
- 100 gr chokolade
- 100 gr fløde
- 1 nip salt
Hak chokoladen. Varm fløden til lidt under kogepunktet og hæld den over chokoladen, lad den stå et par minutter. Tilsæt salt og rør rundt til at chokoladen og fløden er blevet en homogen ganache. Hæld ganachen over den afkølede mazarinbund, og sæt bunden på køl
Vaniljecreme med citron
- 40 gr sukker
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 20 gr majsstivelse
- 1 æg
- 2,5 dl mælk
- Skal fra 1 citron
- 2 bl. husblas
- 2 dl fløde
Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk sukker, vanilje og majsstivelse sammen, tilsæt æg, mælk og citronskal og pisk det godt sammen i en gryde. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring eller piskning, efter cremen har kogt tages den af varmen og den udblødte husblas tilsættes, lad cremen køle af til den er omkring stuetemperatur. Pisk fløden til flødeskum og vend den sammen med cremen. Fordel det ovenpå chokoladeganachen.
Jorbær og gele
- 250 gr jordbær
- 1 bl husblas
- 0,75 dl vand
- 2 spsk sukker
- Lidt pistacie til pynt
Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 min. Varm vand og sukker op til kogepunktet og tilsæt den udblødte husblas der i. Lad geleen køle lidt af imens jordbærrene skæres i skiver og pladseres ovenpå vaniljecremen. Når geleen er kølet lidt af pensles den ovenpå jordbærrene.
Lad kagen sætte sig et par timer på køl og skær den i passende stykker, hak pistacien og pynt med den på kagestykkerne.

Hvilken str springform ville du bruge til denne portion
Jeg ville nok bruge en på omkring 22-24 cm.
Kan de 50g mel erstattes af andet mel? F.eks. Ris- eller mandel el.
ja, det kan de sagtens, både ris eller mandelmel vil fungere fint.
Har du en form du skærer ud efter?
Nej jeg har bare skåret i fri hånd
Dine kagestykker står knivskarpt, hvordan har du gjort det??
Jeg har varmet kniven mellem hver gang jeg har skåret et stykke:)