Disse små stykker kage består af tynde lag chokoladekage som er krydret med fivespice og kanel, mellem lagene af kage er der mousse med saltkaramel. På toppen er der et lag chokoladeganache og pyntet med marengs, mørk chokolade og guld.

Chokoladekage 

  • 1 spsk five spice 
  • 1 spsk kanel
  • 20 gr kakao
  • 125 gr mel 
  • 1 knsp salt 
  • 4 æg
  • 100 gr sukker 
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gr smør
  • 50 gr mørk chokolade
  • 1 tsk bagepulver

Pisk sukker og æg luftigt. Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig. Smelt chokolade og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Vend nu alle ingredienserne sammen i skålen med de tørre ingredienser. Fordel dejen tyndt ud på 2 bageplader med bagepapir. Bag dem en af gangen ved 230 grader i 2-4 grader.

Hvis man vil have 4 lag kagebund skæres de over i to. 

Saltkaramelmousse 

  • 150 gr sukker
  • 2,5 blade husblas
  • 20 gr smør
  • 3+0,5 dl fløde
  • 1 knsp salt 

Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 min.

Smelt sukkeren og lad den karamelisere i en gryde, vent med at røre for meget rundt til at alt sukkeret er smeltet, pas på sukker ikke brænder på. Når det hele er karamelliseret, tilsættes smøren og derefter den 1/2 dl fløde lidt ad gangen. Lad karamellen køle lidt ned og tilsæt salt, når karamellen om omkring 90 grader tilsættes husblassen, den opløses i karamellen. Pisk resten af fløden til lind flødeskum. Når karamellen er kølet endnu mere af tilsættes lidt af fløde til karamellen, vend derefter flødekaramellen sammen med resten af fløden.

Læg kagebundende i en lille firkantet form, fordel noget af moussen mellem kagebundene. Lad kagen sætte sig mindst 2-3 timer på køl. 

Pynt

  • 2 æggehvider
  • 80 gr sukker
  • mørk chokolade
  • guldpynt

Pisk sukker og æggehvider til marengs. Temperer chokoladen og spred den ud på et stykke kageplast, når den har sat sig lidt skæres den til tynde stykker. Put marengsen i en sprøjtepose med en lille tyl, skær kagen ud med en varm ren kniv, pynt med marengstoppe, chokoladepynt og guldflager.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg