
Za’atar pesto
- 2 dl olivenolie
- 70 gr persille
- 35 gr ristet sesam
- 60 gr parmasan
- 1 tsk salt
- 70 gr za’atar
- 1 spsk sumak
- 1 fed hvidløg
Blend alle ingredienserne til en passende konsistens i en minihakker eller blender. Juster evt. konsistensen med mere olie.

Brød med manitoba og zaatar pesto
- 300 gr vand
- 8 gr gær
- 300 gr manitoba hvedemelmel
- 8 gr salt
- Olie til formen
- Halvdelen af za’atar pestoen
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og mel. Ælt først 2 minutter ved høj hastighed ved den flade dejkrog i røremaskinen. Lad nu dejen hvide 10 min. Ælt igen 10 ved høj hastighed, fortsæt med den flade dejkrog og skift ud til den normale dejkrog når dejen samler sig.
Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur. Fold dejen ind over sig selv et par gange, Lad derefter dejen hæve 1 time mere.
Fordel lidt olie på indersiden af en ringform. Vend dejen ud i formen på et stykke bagepapir. Fordel Pestoen ovenpå og tryk det forsigtig med fingrene ned i dejen. Lad det evt. hæve 15 min ekstra inden det bages i ovnen på en bagesten ved 275 grader i 12-15 min.

One Reply to “Manitoba brød med Za’atar pesto”