Manitoba boller med fuldkorn 

  • 5 dl vand
  • 12 gr gær
  • 1 tsk honning
  • 1 stor tsk salt 
  • 2,5 dl fuldkornshvedemel 
  • 5 dl manitoba hvedemel.  

Bland vand og gær. Tilsæt derefter de andre ingredienser og ælt i 5 min med en flad dejkrog. Lad  du dejen hvile 5 min. Inden den igen æltes i ca. 8 min. Fortsæt med at bruge den flade dejkrog, når dejen samler sig tilpas meget så skift til den normale dejkrog. 

Lad dejen hæve natten over i koldt i køleskab  (eller 2-3 timer ved stuetemperatur.)

Tag dejen ud fra køl og lad den hæve et lunt sted i 1-1,5 time. Hæld dejen ud og del den i 12 lige store stykker, fold dem alle sammen ind under sig selv så de bliver strammet op. Fordel dem på to stykker bagepapir og bag dem på en bagesten ved 275-300 grader i ca. 10 min. I bunden af ovnen stilles et fad eller bradepande med vand, så bollerne fra damp under bagningen. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.