
Manitoba boller med fuldkorn
- 5 dl vand
- 12 gr gær
- 1 tsk honning
- 1 stor tsk salt
- 2,5 dl fuldkornshvedemel
- 5 dl manitoba hvedemel.
Bland vand og gær. Tilsæt derefter de andre ingredienser og ælt i 5 min med en flad dejkrog. Lad du dejen hvile 5 min. Inden den igen æltes i ca. 8 min. Fortsæt med at bruge den flade dejkrog, når dejen samler sig tilpas meget så skift til den normale dejkrog.
Lad dejen hæve natten over i koldt i køleskab (eller 2-3 timer ved stuetemperatur.)
Tag dejen ud fra køl og lad den hæve et lunt sted i 1-1,5 time. Hæld dejen ud og del den i 12 lige store stykker, fold dem alle sammen ind under sig selv så de bliver strammet op. Fordel dem på to stykker bagepapir og bag dem på en bagesten ved 275-300 grader i ca. 10 min. I bunden af ovnen stilles et fad eller bradepande med vand, så bollerne fra damp under bagningen.
