Manitoba boller med fuldkorn 

  • 5 dl vand
  • 12 gr gær
  • 1 tsk honning
  • 1 stor tsk salt 
  • 2,5 dl fuldkornshvedemel 
  • 5 dl manitoba hvedemel.  

Bland vand og gær. Tilsæt derefter de andre ingredienser og ælt i 5 min med en flad dejkrog. Lad  du dejen hvile 5 min. Inden den igen æltes i ca. 8 min. Fortsæt med at bruge den flade dejkrog, når dejen samler sig tilpas meget så skift til den normale dejkrog. 

Lad dejen hæve natten over i koldt i køleskab  (eller 2-3 timer ved stuetemperatur.)

Tag dejen ud fra køl og lad den hæve et lunt sted i 1-1,5 time. Hæld dejen ud og del den i 12 lige store stykker, fold dem alle sammen ind under sig selv så de bliver strammet op. Fordel dem på to stykker bagepapir og bag dem på en bagesten ved 275-300 grader i ca. 10 min. I bunden af ovnen stilles et fad eller bradepande med vand, så bollerne fra damp under bagningen. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg