Okonomiyaki er en japansk “madpandekage” fyldt med både nudler og grøntsager. Det er en rigtig nem, hurtig og lækker hverdagsret, som desuden er en god ret til at få brugt de grøntsager, man har liggende. Man kan sagtens skifte enten spidskål eller gulerødder ud med andre grøntsager alt efter hvad man har og kan lide.
Opskriften passer til ca. 3 personer. (4-6 okonomiyakier)
Okonomiyaki
- 2 firkanter nudler (ca. 125gr)
- 2 dl boullion
- 130 gr mel
- 3 æg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 0,5 spidskål
- Olie til stegning (jeg brugte sesamolie)
- Hoisinsauce
- Mayo
- Forårsløgstoppe
Kog nudlerne i saltet vand efter pakkens anvisning, og sigt derefter vandet fra. (man kan også bruge kolde kogte nudler, fra fx dagen før). Bland boullion, mel og æg til en pandekagedej uden klumper. Hak hvidløget fint, riv gulerødderne og snit spidskålen. Vend grøntsager og nudler i dejen, varm en pande med olie, fordel et par skefulde af dejen på den varme pande og steg okonomiyakien i et par minutter på hver side.
Hak foråsløgstoppene fint. Top hver f de stegte okonomiyakier med mayo, hoisinsauce og forårsløg.
One Reply to “Okonomiyaki”