Okonomiyaki er en japansk “madpandekage” fyldt med både nudler og grøntsager. Det er en rigtig nem, hurtig og lækker hverdagsret, som desuden er en god ret til at få brugt de grøntsager, man har liggende. Man kan sagtens skifte enten spidskål eller gulerødder ud med andre grøntsager alt efter hvad man har og kan lide.

Opskriften passer til ca. 3 personer. (4-6 okonomiyakier)

Okonomiyaki

  • 2 firkanter nudler (ca. 125gr)
  • 2 dl boullion
  • 130 gr mel
  • 3 æg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 0,5 spidskål
  • Olie til stegning (jeg brugte sesamolie)
  • Hoisinsauce
  • Mayo
  • Forårsløgstoppe

Kog nudlerne i saltet vand efter pakkens anvisning, og sigt derefter vandet fra. (man kan også bruge kolde kogte nudler, fra fx dagen før). Bland boullion, mel og æg til en pandekagedej uden klumper. Hak hvidløget fint, riv gulerødderne og snit spidskålen. Vend grøntsager og nudler i dejen, varm en pande med olie, fordel et par skefulde af dejen på den varme pande og steg okonomiyakien i et par minutter på hver side.

Hak foråsløgstoppene fint. Top hver f de stegte okonomiyakier med mayo, hoisinsauce og forårsløg.

Share

One Reply to “Okonomiyaki”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.