
Denne quinoasalat passer rigtig godt til at aftensmad, enten serveret alene eller som tilbehør til noget. Derudover er salaten også meget velegnet til frokost dagene efter, da den er lavet med ingredienserne som er lige så gode dagen(e) efter.
Syltede rødløg
- 2 dl eddike
- 4 spsk honning
- 0,5 tsk salt
- 2 rødløg
Fjern skrællen fra rødløgene og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv. Giv eddike, honning og salt et opkog, tilsæt rødløgs ringene til den varme blanding og lad det køle af og trække i mindst 1 time inden servering.
Quinoasalat
- 3 dl Quinoa
- 6 dl vand
- 1 tsk salt
- 300 gr Edamamebønner (uden skal)
- 1/3 Spidskål
- 3 Majskolber
- 1 tsk sennep
- Saft fra 2 citroner
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
Skyld quinoen og kog den i 6 dl vand og 1 tsk salt under låg i 20 minutter. Lad quinoen køle af og bland den med edamamebønner.
Fjen skrællen fra majskolberne og kog dem i 3-4 minutter under låg. Tag majskolberne op og lad dem køle lidt af inden majskornen skæres af med en kniv. Snit spidskålen i tynde strimler, enten med en kniv eller på et mandolinjern. Tag
Bland alle ingredienserne til dressingen, og vend derefter det hele sammen. Gem evt. lidt majskorn og syltede rødløg til pynt.
I stedet for at smide eddikelagen fra rødløgene ud, kan man skære nogle flere rødløg komme dem lagen og lade dem trække nogle dage eller uger på køl.
