Reklame for Svansø

Kokosis med chokoladestykker

  • 60 gr kokosmel (fra Svansø) 
  • 600 gr Kokosmælk 
  • 4 Æggeblommer
  • 80 gr Sukker
  • 1 tsk Vaniljepasta 
  • 1 knsp salt
  • 100 gr Mørk chokolade 

Fordel kokosmelen på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 grader i 4-5 minutter, til det bliver gyldent. Hold øje med det undervejs da det lige pludselig går hurtigt. Rist evt. lidt ekstra til topping.  

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen, tilsæt også kokosmælken og den ristede kokosmel. Pisk det hele godt sammen i en gryde og varm det op til 75-80 grader, mens der hele tiden røres rundt eller piskes. 

Lad ismassen køle en smule, og kør den på en ismaskine i en lille time, og stil den på frys mindst et par timer inden servering. Hvis ikke man har en ismaskine, kan men hælde ismassen i en beholder, sætte den i fryseren og røre rundt i den hvor halve time, de første par timer. 

Topping

  • 100 gr mørk chokolade 
  • 2 spsk kokosolie 
  • Kokosmel 

Rist kokosmelen på samme måde som til isen. Smelt chokoladen i microbølgeovnen sammen med kokosolie. Kokosolien kan sagtens udelades. Jeg tilsætter den for at den nemmere smeltet når man spiser isen og får at give lidt ekstra smag af kokos.

I steden for at servere isen som iskugler, kan man også servere den som ispinde, som disse jordbærispinde eller disse mango-kokosispinde. Efter isen har kørt på ismaskine fryses den i ispinde forme, efter de er frosne kan isene dyppes i chokolade og derefter drysses med den ristede kokosmel.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg