Opskrift til 4 personer

Sesam marineret kylling

  • 3 spsk flydende honning
  • 1 dl sesam  
  • 3 spsk soya 
  • 0,5-1 tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • Saft fra 0,5 lime 
  • 4 hele lår
  • 4 vinger

Riv hvidløg og ingefær fint, bland det med honning, soya, limesaft, sesamolie og chiliflager. Hæld sesam marinaden over kyllingen, i et fad eller i en pose, lad det trække på køl i mindst 30 min. gerne længere. Læg den marinerede kylling i et ovnfast fad med bagepapir drys og vend i sesamfrøene over kyllingen og bag dem i ovnen ved 190 gr i 40 min.

Asiatisk inspireret salat

  • 2 spsk fiskesauce
  • Saft fra 1 lime
  • 1 spsk honning
  • 0,5 spidskål
  • 2 tomater
  • 2 gulerødder
  • 150 gr friske haricovertbønner
  • evt. 1 -2 finthakket chili

Snit spidskål fint. Skær kernehuset fra tomaterne og skær den i små skiver. Skær gulerødderne i helt tynde strimler eller riv dem groft. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Rør limesaft, fiskesauce og honning sammen, rør og knug/masser dressingen godt sammen med grøntsagerne.

Servering

  • Kogte ris
  • Koriander

Server med kogte ris og top med koriander.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg