Opskrift til 4 personer

Sesam marineret kylling

 • 3 spsk flydende honning
 • 1 dl sesam  
 • 3 spsk soya 
 • 0,5-1 tsk chiliflager
 • 1 spsk sesamolie
 • 3 fed hvidløg
 • 2 cm ingefær
 • Saft fra 0,5 lime 
 • 4 hele lår
 • 4 vinger

Riv hvidløg og ingefær fint, bland det med honning, soya, limesaft, sesamolie og chiliflager. Hæld sesam marinaden over kyllingen, i et fad eller i en pose, lad det trække på køl i mindst 30 min. gerne længere. Læg den marinerede kylling i et ovnfast fad med bagepapir drys og vend i sesamfrøene over kyllingen og bag dem i ovnen ved 190 gr i 40 min.

Asiatisk inspireret salat

 • 2 spsk fiskesauce
 • Saft fra 1 lime
 • 1 spsk honning
 • 0,5 spidskål
 • 2 tomater
 • 2 gulerødder
 • 150 gr friske haricovertbønner
 • evt. 1 -2 finthakket chili

Snit spidskål fint. Skær kernehuset fra tomaterne og skær den i små skiver. Skær gulerødderne i helt tynde strimler eller riv dem groft. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Rør limesaft, fiskesauce og honning sammen, rør og knug/masser dressingen godt sammen med grøntsagerne.

Servering

 • Kogte ris
 • Koriander

Server med kogte ris og top med koriander.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.