Dette sundere bananbrød kan enten spises som en slags kage som den er, eller den kan spises som morgenmad med topping på, for eksempel peanutbutter og frisk banan. 

Dejen til bananbrødet minder meget om disse pandekager og man kan derfor sagtens stege noget af dejen til pandekager, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Bananbrød med chokolade

  • 1 dl havregryn
  • 3 æg 
  • 3 bananer
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk peanutbutter (kan udelades)
  • 1 nip salt 
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl mel (fx. grahamsmel)
  • 50 gr chokolade

Blend først havregrynene til mel i fx en minihakker, hæld melen over i en skål. Blend herefter banan og æg helt glat i minihakkeren. Bland nu alle ingredienserne i en skål, undtagen chokoladen, som først hakkes groft og røres i til sidst. Hvis man ikke vil bruge en blender eller minihakker kan man også mose bananerne med en gaffel eller piskeris.

Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, bag bananbrødet ved 180 gr. i ca. 45 min. 

Man kan lade bananbrødet køle en smule af inden det skæres ud, men det kan spises både varmt og koldt. Hvis der er noget tilbage kan man gemme det på køl og spise det dagene efter, enten som det er, eller for eksempel ristet i ovnen eller i brødristeren.

Share

9 Replies to “Sundere Bananbrød”

  1. Hej Mia
    Jeg lavede den her, og den er virkelig speciel på den bedste måde. Den smager super godt!
    Du er en kæmpe inspiration, jeg er 16 og vil rigtig gerne bage og lave mere mad, også mere udfordrende.
    Tak for opskriften!

  2. Hej Mia
    Nu har jeg lavet brødet et par gange og det er super lækkert, men jeg kan simpelthen ikke få det så slot og hævet som dit. Gør jeg mon noget forkert?

    1. Skønt at høre! Godt spørgsmål, det kan have noget med typen af mel du bruger af gøre. Du kan også brød at udelade peanutbutteren og tilsætte lidt ekstra bagepulver, det kan hjælpe en smule:-)

  3. Hvilken peanutbutter vil du anbefale?Der er så mange at vælge imellem og mange af dem er meget olieagtige og ikke så gode….
    Tak for mange lækre og inspirerede opskrifter
    Hilsen Heidi

    1. Jeg har ikke noget særligt mærke at anbefale, men jeg plejer at bruge dem som er med mindst 99% peanut, og hvis der er meget olie i toppen, røre jeg altid godt rundt i peanutbutteren inden jeg bruger den. Og selv mange tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg