Et bud på en lidt mere festlig dessert, passende til nytårsaften. Desserten består af en moussekugle med yuzu, en kokos-vaniljeis, og en smuldret crumble med cashewnødder, desserten er pyntet med lidt mørk chokoladepynt.

Opskrift til 12 desserter

Yuzumousse

  • 5 bl husblas
  • 50 gr yuzusaft
  • 80 gr sukker
  • 2 spsk limesaft
  • 5 dl fløde

Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 minutter. Vrid husblassen fris for vand og smelt den i den gryde sammen med yuzusaft, limesaft og sukker. Pisk fløden til en lind skum, rør først en smule af fløden i den varme blanding, og vend defter blandingen fra gryden sammen med resten af fløden. Hæld moussen på små silikonehalvkugle-forme og lad dem blive helt frosne, mindst 1-2 timer.

Kokosis

  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 130 gr sukker
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 nip salt
  • 1 tsk limesaft
  • 2 bl husblas (kan udelades)

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm alle de resterende ingredienser i en gryde, varm op til 85 grader, under konstant omrøring. Tilsæt husblassen og lad den køle af inden den kører på en ismaskine (afhængigt af hvilken maskine man har)

Cashew crumble

  • 150 gr cashewnødder
  • 75 gr smør
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 75 gr sukker
  • 40 gr mel

Smelt smøret og kom nødderne i en minihakker og hak dem groft. Tilsæt resten af ingredienserne i minihakkeren og blend til ingredienserne er godt fordelt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og bag det ved 180 grader i 10 min.

Samling af dessert og pynt

  • 200 gr mørk chokolade
  • 1 flaske frossen alchohol (fx vodka)
  • Velvet spray (hvid og gul)
  • lidt basilikum eller citronmelisse blade

Temperer chokoladen, kom den i en sprøjtepose, klip et meget lille hul, held vodkaen i en bøtte og sprøjt chokoladen ned i, så det bliver små “grene”. Tag dem op og lad dem dryppe af.

De frosne moussehalvkugler samles til hele kugler, ved at varme den flade side op på bunden af en varm gryde, så de derefter kan sættes sammen, og hurtigt sætte sig igen, da de er frosne. Hver af de hele moussekugler smeltes også så de får en lidt flad side som kan “limes” fast på en stykke cahsewkiks, inden resten af den smuldres til crumble. Spray moussekuglerne (på kiksene) med hvid og gul velvetspray.

Anret den optøede moussekugle på en tallerken med cahsew crumble udenom, og en kugle eller quenelle kokosis. Pynt med chokoladegrenen og lidt grønt.

Share

2 Replies to “Yuzumousse med cahsewcrumble og kokosis”

  1. Hej:-).
    Hvor lang tid i forvejen skal man tage den “frosne” kugle op ift anretningen? Den skal vel ikke være frossen når den skal spises? Eller skal den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg