
Mexicanske tacos kan toppes med rigtig mange forskellige ting. Carnitas er langtidstilberedt svinekød med krydderier og masser af smag, det er lidt en mexicansk udgave af pulled pork. Det er ikke særligt svært at lave, man skal blot sætte tid af til marinering og tilberedning af kødet. Carnitas er super lækkert fyld til tacos, særligt serveret sammen med en hjemmelavet mangosalsa.
Kødet kan med fordel laves i god tid og opbevares på køl eller evt. frys, derfor er opskriften også meget egnet til at lave i store portioner. Kødet fungere også rigtig godt koldt, som pålæg eller på en salat.
Carnitas
- 1 kg svinekam (uden ben, fedt og svær)
- 2,5 spsk fuego krydderi
- 1 tsk spidskommen
- 1 lime
- 1 appelsin
- 2 tsk mørk soya
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1/2 l. cola (ikke light)
Skær kødet ud i mindre stykker, massér krydderierne med kødet, hak hvidløget fint og tilføj det til kødet sammen med soya og lime- og appelsinsaft. Lad nu blandingen trække på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Koge- og marineringstiden kan afhænge lidt efter hvor fint man skærer kødet.
Tag kødet op af marinaden og brun det i olien på en pande eller i en gryde. Når alt kødet er blevet brunet, kommes den resternede lage sammen med kød og cola i en gryde, lad det simre under låg i 2-3 timer, eller til kødet er så mørt at det falder fra hindanden. Rør rundt med en piskeris for at trævle kødet. Kog til sidst lidt ekstra tid uden låg så den ekstra “sauce” fordamper.

Mangosalsa
- 1-2 mangoer
- 1/2 rødløg
- 1/2 bundt koriander
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk honning
- 1 rød chili (mild eller stærk efter hvor stærk man vil have den)
- 2 spsk limesaft
Skær mango kødet i små stykker. Hak rødløg, koriander og chili fint. Bland alle ingredienserne i en skål.
Servering af tacos
- Carnita
- Mangosalsa
- Friske majs tortillas
- Til servering: chilisauce, koriander og lime
Varm tortillasene på en pande eller i microbølgeovnen, fordel kød og mangosalsa på tortillasene og server med chilisauce, koriander og limebåde ved siden af så man selv kan toppe sin taco.

One Reply to “Taco med carnitas og mangosalsa”