Gomadressing er en rigtig lækker dressing til at bruge på salater, eller nudelretter. Dressingen er også rigtig god serveret til disse friske rispapirsruller med grøntsager og laks, i stedet for laks kan man jo bruge en anden form for fisk/kød, eller helt udelade det.

Rispapirsruller med laks

Opskrift på ca. 8 ruller

  • 8 stykker rispapir
  • 1 hjerte salat
  • 1/2 agurk
  • 2 store gulerødder
  • 200 gr laks
  • 1 lille bundt koriander
  • 1 avokado

Skær alle ingredienserne i tynde aflange stykker. Skær laksen ud i 8 tynde stykker. Dyb eller skyl rispapiret kort i vand, læg det på en fx et bordet eller et skærebræt. Pladser fyldet på det våde rispapir og rul rispapirsrullerne stramt, ved først at rulle lidt, så folde siderne ind, og derefter rulle den sidste del af rullen. Server rullerne hele, eller skær dem i halve eller mindre stykker.

Gomadressing 

  • 1,5 dl sesamfrø + lidt til pynt
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk riseddike
  • 4 spsk tahin
  • 1,5 dl mayo 
  • 1-1,5 dl vand 

Rist sesamfrøene i ovnen i ca 5 min ved 200 gr. Bland alle ingredienserne i en blender og blend til den konsistens du ønsker, man kan blende længere hvis man gerne vil have at sesamfrøene bliver knust. Juster konsistensen med vand og smag evt. dressingen til.

Share

6 Replies to “Rispapirsruller med gomadressing”

  1. Hejsa ☺️
    Lækker opskrift! Hvilken slags laks er det du køber og hvor?
    Jeg er gravid så tænker det næsten skal være sushi kvalitet?⭐️
    Tak

    1. Tak 🙂
      Det er lidt forskelligt hvad for noget laks jeg bruger, jeg plejer at fryse den ned først. Jeg synes det er lidt forskelligt hvad der anbefales, men jeg tør ikke sige mig klog på hvad der er smart at spise når man er gravid, men tænker at laks af sushi kvalitet er det aller bedste 🙂

  2. hej Mia – syntes det er en meget inspirerende blog du har – jeg har med stor glæde prøvet flere af dine opskrifter. Skal dog lige høre om der ikke er lidt meget tahin i din goma dresssing, eller kommer du det i af 2 omgange ?

    1. Mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
      Det har du helt ret i, det er en fejl, den er rettet nu, der skal kun 4 spsk i.

  3. Hej Mia, de opskrifter snupper vi til aftensmaden på terrassen i aften. Tilsat din sesammarinerede kylling og en mix salat med mango. MUMS, vi glæder os især til Goma dressingen. Den har jeg ikke prøvet at lave selv før. God weekend til dig og dine 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.