Granola kan laves med mange forskellige ingredienser alt efter hvad man lige har lyst til. Denne udgaver er lavet med kokos, cashewnødder og mørk chokolade, hvis du ikke er til det kan du også lave en mere klassisk honningristet granola som denne. Spis for eksempel granolaen som topping på yoghurt eller en smoothiebowl. Man kan også spise granolen som en snack i sig selv, ved fx at lave den til granola brud, ved at trygge blandingen sammen inden den bages.

Opskrift til en stor portion

Kokos, cashew granola med chokolade

  • 50 gr Kokosolie
  • 200 gr Honning (erstat evt. halvdelen med dadelsirup)
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 100 gr Kokoschips
  • 400 gr Havregryn
  • 100 gr Cashewnødder
  • 100 gr Mørk chokolade

Lun kokosolie, vaniljepaste og honning i en gryde eller i microbølgeovnen. Hak cashewnødderne groft. Hæld den lune blanding over havregrynene og cashewnødderne og bland det godt rundt. Fordel blanding på en bageplade med bagepapir og bag den ved 175 gr i 15-18 minutter. rør gerne rundt et par gange undervejs.

Tilsæt kokoschipsene og bag videre et par minutter. Hak chokolade groft. Når granolen er taget ud fra ovnen, tilføjes chokoladen men den stadig er varm, vend lidt rundt så chokoladen smelter, og lad derefter granolen køle helt af inden der bruges.

Share

One Reply to “kokos, cashew og chokolade granola”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg