Gado Gado er en indonesisk ret som består af grøntsager med en cremet peanutsauce, som jeg har fået både på Bali og i Malaysia. Den kan både blive serveret som en lille lun salat som tilbehør, eller et mere mættende aftensmåltid som denne udgave med kartofler og æg. Retten kan laves med alverdens forskellige grøntsager, både friske og tilberedte. Man kan også tilføje stegt tofu eller tempe som man ofte går i indonesien.

Opskrift til ca 4. personer

Peanutsauce

  • 150 gr peanutbutter
  • 1 spsk palmesukker (eller rørsukker/honning)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk karrypasta 
  • 1 spsk limesaft
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • evt. lidt salt eller fiskesauce

Hak hvidløg fint. Bland alle ingredienserne godt i en gryde, det kan godt tage lidt tid før det bliver til en homogen masse. Varm saucen til kogepunktet under konstant omrøring, lad den koge et par minutter. Smag saucen til og tilføj evt. lidt salt eller fiskesauce alt efter hvor salt en peanutbutter du har brugt. Server saucen varm eller lun.

Grøntsager og tilbehør

Her er et forslag til grøntsager og fyld.

  • Haricovert bønner (friske eller frosne)
  • Bønnespirer
  • Kogte kartofler
  • æg
  • Blomkål
  • spidskål
  • forårsløg
  • Aurbergine
  • Koriander
  • Chilisauce til servering

Kog æggene hårdkogte (eller “let” hårdkogte mine fik 8-9 min). Skær grøntsagerne i store stykker. Stag auberginer i lidt olie og damp de andre grøntsager 3-5 minutter. Server bønnespirene rå eller lune.

Her er lidt forskellige udgaver af Gado gade jeg har fået i Indonesien og Malaysia.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg