Vi var omkring 2 uger på Bali, hvor vi startede i Ubud, derefter tog vi til Jimbaren så ud på Nusa Lembongan, hvor vi også besøgte Nusa Penida, og til sidst var vi en nat Denpasar.

Ubud

I Ubud boede vi 5 dage i en villa, tæt på centrum, hvor der kom en lokal og lavede morgenmad til os hver morgen.

Ubud Marked

Ubud art Marked er et meget turistet marked, som kan være fint at besøge, for at shoppe souvenirs. Hvis man besøger markedet tidligt om morgenen er det sadig et morgenmarked hvor de lokale handler råvarer. Markedet ændrer sig til er turistmarked omkring kl 8.

Lokal mad

Bali har rigtig mange, flotte, moderne spisesteder, særligt er der rigtig mange cafeer og restauranter i Ubud. Men der er selvfølgelig også masser af lækker balinesisk mad. Her er nogle af de lokale retter vi fik forskellige steder på Bali.

Nasi Campur, er nok en af de retter man kan finde flest steder, der er ris med forskellige slags topping, det kan være grøntsager, saucer, peanuts, tempe, æg, tofu og kød.

Sate Ayam, er også en af de retter man kan finde rigtig mange steder. Det er grillede kyllingespyd serveret med peanutsauce, agurk og løg, ved siden får man typisk ris eller riskager.

Babi Guling, en helstegt gris, det er altså alt godt fra grisen. Man får serveret ris med en masse forskellige variationer af svinekød samt sprødt skind. Derudover er retten også toppet med krydret smabal.

Nasi Goreng, kan også fåes langt de fleste steder, det er stegte ris, med masser af smag, lidt grøntsager og serveret med et spejlæg på toppen. Hvis man er mere til nudler kan man bestille Mi Goreng som er stegte nudler.

Gado Gado, grøntsager med peanutsauce, enten serveret som tilbehør eller en hel ret.

Laklak, små grønne pandekager med frisk kokos og palmesirup. De bliver spist som dessert eller sød morgenmad. Nogle steder fik man dem også sammen med andre ting blandt andet sticky rice.

Cooking class i Ubud

Den cooking class vi var på hed: Canting Bali Cooking Class. Dagen startede med at vi gik en tur på et lille marked og fik forklaret lidt om nogle forskellige råvarer. Derefter tog vi hen til det sted hvor vi skulle lave mad. Vi startede med lave nogle små ofrings blomsterkurve, som man ser alle vegne på Bali.

Derefter begyndte vi på madlavningen, nogle af tingene lavede vi to og to andre ting lavede vi fælles. Vi lavede en del forskellige retter, blandt andet Pepes Tuna (grillet fisk i bananblad), Tempe Lalah Manis (krydret karamelliseret tempe) og desserten Dadar Gulung (grønne pandekager med kokosfyld).

Monkey Forrest

Ubud Monkey Forrest, var bestemt et besøg værd, det var et rigtig hyggeligt sted at gå en tur sammen med rigtig mange aber.

Dagstur fra Ubud

Vi fik en ‘driver’ til at køre os rundt en hel dag så vi fik set nogle forskellige ting som ligger i nærheden af Ubud.

Vi startede et sted hvor vi fik set nogle forskellige typer kaffe og krydderier, hvor vi også fik en smagsprøver på forskellige typer af blandet kaffe. Derefter kørte vi til et sted hvor vi vandrede et lille stykke hen til et vandfald hvor vi også fik badet.

Vi stoppede et lille lokalt sted og fik frokost, og vi fik også set et fint udsigtspunkt. Herefter var næste stop Pura, som er et meget kendt tempel i Bali. Vores sidste stop var et sted hvor vi kunne opleve at gå en tur i rismarkerne.

Denpasar

Denpasar skiller sig en del ud fra de andre steder vi besøgte på Bali, da byen er meget mindre præget af turisme end de andre. Der er langt flere lokale steder og spisesteder på grund af meget få turister.

Vi havde halvanden dag i Denpasar inden turen gik til Singapore. Planen var at vi primært skulle slappe af ved poolen, men vi kom også ud og se lidt. Den første aften gik vi en tur og spiste aftensmad på et night market. Om formiddagen gik vi en tur i byen og besøgte et marked.

Badung market

Vi besøgte det lokale marked om formiddagen.

På vej hen til markedet gik vi en tur gennem byen, hvor vi blandt andet så nogle der sad og spillede musik, en del streetfood steder og selvfølgelig også en masse familier samlet på en scooter.

Jimbaren

Vi var blot en dag i jimbaren, inden vi tog til Nusa Lembongan. Vi boede på et resort, og havde ingen planer – andet end at slappe af.

Share

2 Replies to “Guide til Bali”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.