Opskrift til 12 stk. 

Rabarbersnurrer med kardemomme

Gærdej

  • 50 gr smør
  • 3 dl lunkent vand
  • 60 gr sukker
  • 25 gr gær
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 lille tsk salt
  • 600-650 gr mel
  • 1 æg

Smelt smøren, og bland det med vandet, gæren og sukkeren, rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, mel, kardemomme og æg, ælt dejen godt sammen til en tilpas blød konsistens, den skal være relativt klistret, dog stadig være til at forme og ælte. Lad dejen hæve i skålen i 30-45 min.

Rabarberkompot

  • 300 gr rabarber
  • 2 spsk vand 
  • 100 gr sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk vand
  • Perlesukker til drys 

Lad alle ingredienserne simre i omkring 15-25 minutter, først fra rabarberne blive helt møre og derefter skal den koges ind så, det måske af væsken forsvinder, og det bliver meget tykt og koncentreret. Hæld kompotten over i en skål og lad den køle af.

Rul dejen tyndt ud på bordet i en rektangel, på en tykkelse på omkring 0,5-1 cm. Smør rabarberkompotten ud på 2/3 af dejen, fold nu 1/3 ind over, så den dækker halvdelen med fyld, og fold til sidst delen med fyld ind over igen, så dejen ligger i 3 lag.

Rul den sammenfoldede dej en smule mere ud og sær den i strimler, på omkring 1-2 cm afhængigt af hvor tynd dejen er. Snor dejstrimlen rundt og viklen den rundt om sig selv, så den danner en snurre.

Læg snurrene på bageplader med bagepapir, pisk æggeblomme og mælk sammen og pensel snurrene. Lad den hæve i 1 times tid et lunt sted, pensel evt. snurrene igen med ægge-mælkeblandingen og drys en smule perlesukker over, inden de bage ved 215 gr. I 12 min.

Share

One Reply to “Rabarbersnurrer med kardemomme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.